14 LUCRĂRI DE ARTĂ ŞI -AU GĂSIT LOCUL ÎN TÂRGU-JIU

Tabăra Naţională de sculptură “Brâncuşiana – 2001” a deschis o nouă perspectivă oraşului nostru. Vocaţia de oraş cultural, câştigată în momentul în care marele Constantin Brâncuşi a hotărât să-şi plaseze aici cele mai importante creaţii ale sale, pare să capete, în sfârşit, conturul meritat de atâţia ani.
Prezent la vernisaj, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, dl Alexandru Ghilduş, a spus că “Tabăra de la Târgu-Jiu este cea mai importantă manifestare de gen care s-a organizat în România în Anul Brâncuşi”.
Pentru Primăria Târgu-Jiu, organizarea primului Simpozion de sculptură la Târgu-Jiu a însemnat nu doar o experienţă fericită, ci şi un mod de a îmbogăţi zestrea culturală a municipiului.
14 lucrări de artă monumentală, executate de tot atâţia artişti plastici, au fost donate oraşului şi şi-au găsit locul în diferite zone ale acestuia, sporindu-le valoarea estetică.
Interpretarea lor ţine nu doar de o anumită cultură artistică, ea îşi poate avea găsi calea spre sufletele deschise artei, fiecare privitor fiind invitat să înţeleagă cu ochii şi cu mintea atât simbolurile, cât şi mesajele puternice pe care autorii le-au săpat în piatră.
Iată, pe rând, care sunt lucrările din oraş, unde sunt ele amplasate, dimensiunile, materialul folosit şi, ceea ce este cel mai important, cum sunt ele înţelese chiar de cei care le-au creat.

Mergi Sus