A început cea de-a V-a ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură „Iosif Keber”

Desfăşurată în cadrul Simpozionului Internaţional de Arte Vizuale „Brâncuşiana”, tabăra de pictură, a cărei locaţie este staţiunea montană Rânca, reuneşte anul acesta un număr de şase pictori, patru din România – Vasile Fuiorea, preşedintele UAP Târgu-Jiu şi curator al taberei, Cristian Târnovan din Bistriţa-Năsăud, Cristian Sida din Timişoara, cadru universitar la Facultate de Arte din cadrul Universităţii de Vest şi Vasile Tolan, vicepreşedintele UAP din România, profesor la Universitate de Arte din Bucureşti, unul din Polonia – Michal Lach şi unul din Bulgaria – Ivailo Mirchev.


„Începând cu data de 10 august şi până pe 24 august se va desfăşura cea de-a doua secţiune a Simpozionului Internaţional de Arte Vizuale „Brâncuşiana”, este vorba de Tabăra Internaţională de Pictură „Iosif Keber”, ediţia a V-a. Locaţia taberei este stabilită la Rânca, am ales această locaţie tocmai din ideea de a promova atât arta, cât şi o zonă extraordinar de frumoasă a judeţului Gorj”, a spus Doru Strîmbulescu, directorul Centrului Brâncuşi.

Totodată, prezent la festivitatea de deschidere, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor a reiterat sprijinul autorităţilor locale pentru organizarea simpozionului, sublinbiind faptul că: ”Lucrările ce vor fi realizate vor îmbogăţi zestrea culturală a oraşului, iar pictori prezenţi vor aduce prin arta lor un omagiu lui Constantin Brâncuşi”. În aceeaşi notă s-a pronunţat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, arătând importanţa pe care o are acest simpozion în dezvoltarea unui concept cultural de promovare a lui Brâncuşi. Fapt întărit şi de discursul profesorului Ion Mocioi, cunoscut brâncuşiolog, dar şi moştenitorul cultural al pictorului, care a arătat care sunt similitudinile dintre Brâncuşi şi Iosif Keber.

În aceeaşi ordine de idei şi Vasile Fuiorea a ţinut să sublinieze că: „Obiectivul acestei tabere este acela de a îmbogăţi patrimoniul cultural al oraşului Târgu-Jiu în perspectiva unui viitor muzeu de artă contemporană pe care administraţia îl anunţă şi să sperăm că în viitorul apropiat cele mai bune lucrări din aceste tabere vor face parte din acest muzeu, care este gândit pentru Constantin Brâncuşi, deci pentru fenomenul artei moderne şi contemporane”.

Trebuie amintit faptul că, vernisajul lucrărilor realizate se va desfăşura pe data de 24 august la Galeriile de Artă din Târgu-Jiu.

Mergi Sus