Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”- promovat la Târgul de Turism al României


Manifestare de prestigiu, Târgul de Turism al României, desfăşurat între 13 şi 16 noiembrie 2014, la Romexpo, a reunit şi în acest an reprezentanţii fiecărui judeţ în parte la care s-au adăugat agenţiile de turism şi ambasadele străine de la Bucureşti.

Ca şi în anii trecuţi, standul judeţului Gorj a prezentat o ofertă bogată, programele şi manifestările cultural-artistice susţinute de artişti ai Ansamblului folcloric profesionist „Doina Gorjului” şi de reprezentanţi ai Ansamblului „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu fiind foarte apreciate de publicul vizitator.
Este bine de ştiut că în acest an judeţul Gorj a fost prezentat prin două proiecte importante de promovare turistică: „Redescoperă Gorjul“ şi „Vino acasă la Brâncuşi!“, programul desfăşurându-se pe zile tematice, astfel încât vizitatorii să poată afla cât mai multe date şi să poată avea o abordare corectă atât din punct de vedere al turismului cultural, precum şi al turismului montan şi de aventură şi al turismului monahal. De asemenea, ziua de vineri a fost dedicată unui City break Târgu Jiu în care s-a avut în vedere, pe lângă punerea în valoare a tradiţiilor gorjeneşti, valorificarea enormului potenţial cultural şi turistic pe care îl reprezintă Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”.
Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” a fost prezent şi în acest an cu o serie de materiale de promovare, un moment deosebit de important al manifestării fiind marcat prin lansarea cărţii „Aşa grăit-a Brâncuşi” a doamnei Sorana Georgescu-Gorjan. Prezenţa domniei sale, alături de doamna Genoveva Pogorilovschi, soţia reputatului brâncuşiolog Ion Pogorilovschi şi a domnului prof. univ. Grigore Smeu, un excepţional estetician, gorjean de origine, a dat un plus de valoare manifestării.
Trebuie remarcat faptul că, pe tot parcursul zilei pe ecranul instalat în incinta standului s-au derulat imagini reprezentând momente ale ridicării Coloanei fără Sfârşit. Fotografiile prezentate fac parte de colecţia familiei Gorjan şi sunt donaţii pe care doamna Sorana Georgescu-Gorjan le-a făcut Centrului Brâncuşi. De asemenea, în aceeaşi zi a fost lansată revista „Confesiuni” în care cei interesaţi au putut citi o serie de texte despre C. Brâncuşi.
Tot la capitolul Brâncuşi pot fi remarcate şi discuţiile privind importanţa înscrierii ansamblului brâncuşian în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, subliniindu-se în acest sens potenţialul de creştere din punct de vedere turistic al întregii zone cuprinzând, atât municipiul Târgu-Jiu, cât şi întregul judeţ Gorj.

Mergi Sus