BRÂNCUŞI – UN LOC ÎN PATRIMONIUL MONDIAL

Susţineţi Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” pentru intrarea pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Lasati un mesaj sau trimiteti un email (office@centrulbrancusi.ro) in care sa spuneti de ce acest ansamblu merita sa fie parte a Patrimoniului Mondial UNESCO

Adaugă mesajul tău / Add your message

Campurile necesare sunt marcate / Required fields are marked *

*

13 Mesaje până acum

  1. milos doina spune:

    Brancusi este mesajul nostru catre lume, imaginatia si inteligenta romana transformate in piatra si metal. Putini inteleg mesajul, dar cei care o fac, apreciaza subtilitatea expresiei.

  2. VODISLAV ALIN LEONARD spune:

    Chiar nu inteleg de ce inca nu sunt incluse in patrimoniul UNESCO!

  3. Geamanu Ana Maeia spune:

    Sustin cu tot sufletul, toata credinta si simtirea includerea ansamblului monumental Brancusi in Unesco!

  4. Lorena spune:

    Valoare inestimabila! trebuie asadar apreciata opera marelui nostru artist!

  5. Daniel spune:

    Sustin din tot sufletul acest important demers! Mult succes!

  6. Ionel ZMAU spune:

    Am fi mai bogati…

    Philippe Étienne – fostul ambasador al Frantei in Romania – vorbea despre „Acesti romani care au facut Franta”…
    S-ar face mai cunoscute contributiile unor romani la PATRIMONIUL CULTURAL AL UMANITATII…

    Multumesc!

    Ionel ZMAU
    Presedinte fondator
    Asociatia Culturala LES AMIS DE LA FRANCE – Petrila

    http://asociatialesamisdelafrancepetrila.blogspot.com/

  7. Carmen Doreal spune:

    Je soutien de tout mon cœur l’inclusion de L’ensemble Monumental „L’Allée des Héros” dans la Liste du Patrimoine Mondial U.N.E.S.C.O.

    Cette loi doit être la reconnaissance de la valeur des œuvres d’art de magnifique sculpteur, Brancusi dans le monde entier.

    Il est l’artiste roumain qui a donné l’échelle internationale, à notre époque.Son travail a fortement influencé la conception moderne de la forme en sculpture.

    J’invite tous les gens du monde entier a Tg-Jiu, pour visiter la merveilleuse Assemble Sculptural de Brancusi, une véritable œuvre d’art qui mérite d’être vus!

  8. Monica Lotreanu spune:

    Am urmarit emisiunea de la Realitatea TV si sint profund dezgustata de declaratiile politicienilor si administratorilor locali. E inimaginabil ca unei turme de neciopliti sa li se dea pe mina opera unui artist atit de profund, de obsedat de ultimul detaliu, caruia nu i-a fost indiferent situl in care si-a amplasat lucrarile.
    Ma revolt fata de propaganda (acum, vai, a unui partid politic!) de a se inscrie cele doua ansambluri pe lista UNESCO. De ce? Ca un inginer de mine, doctor in roti de excavator, sa faca amenajare arhitecturala si peisagistica intr-un sit protejat mondial? Ca intr-un sit protejat la nivel national o face cu mult spor si kitsch. Ce arhitecti sau alti specialisti cultivati si instruiti au consultat edilii in legatura cu reamenajarea peisagistica a parcurilor sau pentru amplasarea unui muzeu Brancusi? Va da prin minte ca sinteti obligati sa faceti un concurs?
    E preferabila saracia fondurilor la nivelul orasului, cu asemenea antreprenori. Nici nu vreau sa ma gindesc ce manelizare ati face daca ati pune mina pe dreptul de reproducere a lucrarilor din Tg. Jiu. Asumati-va administratia, lasati deciziile culturale si gesturile artistice celor pregatiti sa inteleaga ceva din opera lui Brancusi.
    Categoric, nu sustin candidatura la Lista UNESCO, cel putin nu in viitorii 20 de ani.

    • Cretan Constantin spune:

      Doamna Lotreanu, regret ca trebuie sa afirm ca sunteti un pic plecata cu pluta pe Bistrita, in raport cu ceea ce se intampla la Targu-Jiu, legat de Ansamblul Brancusi. Cu cerbicia unui semidoct, ati adunat franturi de adevaruri din diverse surse, ati mai fabulat pe ici pe colo, prin punctele esentiale si gata, puteti fi mandra, i-ati „facut” pe „nepriceputii” de la Targu-Jiu. Ca unul care am fost destul de aproape de ceea ce s-a realizat la Targu-Jiu in ultimii 12 ani, pot sa afirm, fara teama de a gresi, ca s-au facut foarte multe lucruri bune, iar atunci cand s-ar fi putut si mai bine si nu s-a reusit, nu inseamna ca autoritatile locale nu s-au priceput sau nu au vrut sa fie altfel. Nu este cazul sa va insir dumneavoastra ce s-a facut bun si de catre cine, tot nu ati intelege… pentru cei de buna credinta exista suficiente surse si modalitati de informare, altele decat radio sant, la care apelati dv.
      Personal, sustin demersurile de includere pe lista patrimoniului UNESCO, ca o recunoastere in plus a valorii lui Brancusi si ca o premisa pentru dezvoltarea viitoare a orasului mizand mai mult pe turism.

      • Monica Lotreanu spune:

        Stimate domn, unui român care scrie o formă a verbului a fi „sânt”, îi acord credit „0” să mă admonesteze, vorbindu-mi de bună credinţă… nu uitaţi că folosirea corectă a limbii materne e cea mai pură probă a patriotismului. Vopsirea cu duco în roşu, galben şi albastru a Porţii sărutului nu-i trece pe dinainte. În creaţia artei şi arhitecturii, buna credinţă e nesemnificativă. În orice caz opera lui Braâncuşi are nevoie de mai mult să fie iubită şi protejată.

  9. cristina spune:

    un oras minunat cu caracter istoric…brancusi un mare sculptor

  10. Eu sustin ca Ansamblul lucrarilor lui Constantin Brâncusi sa fie inclus si sa faca parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

    Totodata eu precizez ca este timpul potrivit ca operele lui Brâncusi sa-si recapete denumirile lor originale, date de autorul lor si deci sa nu mai fie folosite denumirile promovate de catre România comunista.

    Alexandru Stan
    „DaciaRomania”, Elvetia

  11. Silvia Galea spune:

    Dacă în 1957 statul român a refuzat, din motive pe care nu le discutăm acum, să primească donaţia făcută de Constantin Brâncuşi – care credea că locul operelor lui e în România – acum cred că este momentul să se revină asupra acelei nedrepte hotărâri, şi cel puţin operele care au rămas în ţară să fie apreciate la adevărata lor valoare, recunoscându-li-se nepreţuirea!

Mergi Sus