COMUNICAT DE PRESĂ

afis_cbÎn perioada 5-12 august 2014, Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în parteneriat cu UAP Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”, organizează Tabăra Naţională de Pictură „Iosif Keber” cu participare internaţională, având ca temă „Peisajul în pictura contemporană”. Ajunsă la cea de-a IV-a ediţie, tabăra de pictură se înscrie pe linia manifestărilor dedicate lui Constantin Brâncuşi, înlocuind un alt eveniment important, Tabăra internaţională de sculptură „Brâncuşiana”.

Locul de desfăşurare al taberei va fi în localitatea Runcu din judeţul Gorj şi va reuni un grup de 10 artişti plastici, dintre care 7 români: Vasile Fuiorea – curator al taberei, Gheorghe Plăveți, Iliana Gheorghiu, Constantin Dobrițescu, toţi patru de la UAP Târgu-Jiu, Gheorghe Dican de la UAP Vâlcea, Valentin Boboc de la UAP Craiova, Cristian Sida de la UAP Timișoara şi trei din străinătatea: Emil Sfera din Serbia, Ivan Velchev şi Minyu Penchev Bonev din Bulgaria. Pe lângă cei 10 artişti plastici, la tabără vor mai lua parte Sorin Lory Buliga, reprezentant la Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” şi prof. univ. dr. Ion Mocioi, exeget al pictorului Iosif Keber.
Prin organizarea taberei de pictură în acest an se urmăreşte punerea în valoare a imensului potenţial creator existent în varii domenii ale artei şi influenţa pe care creaţia brâncuşiană o manifestă asupra acestora.
Deschiderea oficială va avea loc în data de 05.08.2014, ora 11.00, în sala Iosif Keber, de la Muzeul de Artă din Parcul Central, fiind urmată de conferinţă de presă.

Mergi Sus