Confesiuni la Masa Tăcerii

Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” a organizat, miercuri, 18 iunie 2014, la Muzeul de Artă din Parcul Central, o nouă manifestare culturală desfăşurată sub genericul Confesiuni la Masa tăcerii, la care au participat viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu, Iulia Vână, oameni de cultură şi artişti gorjeni.
Evenimentul precede seria de manifestări ce urmează a fi dedicate înscrierii, în anul 2015, a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial UNESCO.
În cadrul manifestării au ţinut comunicării ştiinţifice Sorin Buliga, cu tema – „Surse folclorice precreştine în opera lui C. Brâncuşi” şi scriitorul Octavian Sărbătoare, care a ţinut o prelegere despre „Dacia spirituală”, făcând o succintă trecere în revistă a influenţelor de ordin simbolic aparţinând
vechii tradiţii dace, reflectate în opera lui Constantin Brâncuşi. Tot în cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansată cartea acestuia, intitulată „Cartea lui Zamolxe”, a fost prezentat ultimul număr al revistei „Confesiuni” şi s-a purtat un dialog în spiritul temei propuse. Ziua s-a încheiat prin concertul susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit, la sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

Mergi Sus