http://www.adevarul.ro – Târgu-Jiu: A venit din Canada să vadă Coloana Infinitului şi a găsit-o înconjurată de schele

Livia Ghidescu, o tânără de 39 de ani, din Craiova, stabilită în Montreal, a revăzut astăzi Coloana Infinititului, după exact 25 de ani.

Aceasta a găsit opera lui Brâncuşi înconjurată de schele, întrucât astăzi au ajuns la Târgu-Jiu şi specialiştii în monumente istorice, care au inspectat astăzi Coloana Infinitului pentru a vedea dacă are nevoie de intervenţii majore. Dorin Dănilă, proiectantul general al restaurării operelor brâncuşiene, a dat însă asigurări că nu va fi o restaurare totală: „Valoarea pe care a căpătat-o după 11 ani prin patină trebuie păstrată. Este o integrare perfectă în spaţiu şi am scăpat de acea senzaţie de nou din 2000, imediat ce s-a terminat, care avea un aspect puţin neplăcut, de proaspăt. Trebuie să avem grijă să intervenim numai acolo unde este necesar”.

Femeia de 39 de ani, din Craiova, a vorbit cu admiraţie despre Coloana Infinitului.

„N-am fost aici de 25 de ani. Este emoţionant să vezi aşa ceva. Multe ţări ar vrea să o aibă. E un lucru bun dacă va fi restaurată Coloana Infinitului”, a spus Livia Ghidescu. Mama sa, Jana Ghidescu, le-a recomandat specialiştilor să îngrădească opera lui Brâncuşi, astfel încât turiştii să nu mai lase autografe, însă i s-a transmis că nu este nevoie, întrucât în curând vor fi montate camere de supraveghere.

Schelele au fost montate doar pentru verificări, urmând ca astăzi să fie demontate.

Autor: Loredana Fîciu

http://www.adevarul.ro/locale/targu-jiu/Targu-Jiu-_A_venit_din_Canada_sa_vada_Coloana_Infinitului_si_a_gasit-o_inconjurata_de_schele_0_512949062.html

Mergi Sus