Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „Brâncușiana” la cea de-a XII-a ediție

sigla Min Cult
Luni, 3 august 2015, s-a deschis Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „Brâncușiana” care se va desfășura anul acesta pe două secțiuni: Tabăra Internațională de Sculptură, ediția a XII-a, în perioada 3 – 24 august și Tabăra Internațională de Pictură „Iosif Keber”, ediția a V-a, în perioada 10 – 24 august 2015.

La eveniment au fost prezenți domnii Aurel Popescu și Adrian Tudor, viceprimarii Municipiului Târgu-Jiu, dl. Sorin Arjoca, subprefectul Județului Gorj și Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

După cuvântul de deschidere rostit de Doru Strîmbulescu, directorul Centrului Brâncuși, și mesajele de bun venit ale oficialităților, sculptorul Vlad Ciobanu, curatorul taberei de sculptură, a prezentat participanții din acest an: Ion Zderciuc din Chişinău, Republica Moldova, Metin Kar și Zekeriya Erdinç din Turcia, cadre universitare la Universitatea din Hereke, Florin Codre, Cătălin Geană și Maxim Dumitraş din România.

Președintele Filialei Gorj a UAPR, dl. Vasile Fuiorea, a reamintit că peste doar o săptămână va debuta și tabăra de pictură, care se va desfășura în stațiunea Rânca.

Manifestarea este realizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Parteneri media: TV Sud, Gorjeanul TV, Radio România Internațional, Radio România Cultural și cotidianul Gorjeanul.

Sponsori: Titan Mar, Marmosim și Timișoreana

Proiect Cultural finantat de Ministerul Culturii​.

Mergi Sus