Tabăra națională de pictură „Iosif Keber”, cu participare internaţională, ediția 2014, s-a încheiat

Vernisajul lucrărilor de pictură executate pe perioda celor șapte zile ale taberei a avut loc ieri, 12 august, în sălile „Iosik Keber” și „Mișu Popp” ale Muzeului de Artă. Un cadru cum nu se poate mai potrivit pentru a aduce un omagiu pictorului târgujian de origine flamandă Iosif Keber, considerat una dintre cele mai importante personalități artistice ale Gorjului.

Cei zece pictori participanți la această a patra ediție a taberei, trei străini (Ivan Velchev și Minyu Bonev din Bulgaria, Emil Sfera din Serbia) și șapte români (Vasile Fuiorea, Gheorghe Plăveți, Iliana Gheorghiu și Constantin Dobrițescu de la UAP Tg-Jiu, Gheorghe Dican – UAP Vâlcea, Valentin Boboc – UAP Craiova, Cristian Sida – UAP Timișoara) au realizat 20 de lucrări având ca temă „Peisajul în pictura contemporană”.

Potrivit tuturor celor prezenți, lucrările au fost deosebit de reușite, peisajul natural al zonei Runcu, locul unde s-a desfășurat tabăra, oferind nenumărate surse de inspirație. Curatorul taberei și președintele UAP Tg-Jiu, Vasile Fuiorea consideră că este vorba „de o pictură europeană, cu diverse personalităţi, dar care sunt legate de unitatea conceptului european de artă. Fiecare artist plastic este familiarizat cu peisajul şi fiecare a venit cu un stil propriu şi de aceea sunt foarte diverse, dar toate au repere peisagistice”.

Lucrările realizate în cadrul Taberei naționale de pictură „Iosif Keber” cu participare internațională au fost donate Primăriei Târgu-Jiu. Viceprimarul Iulia Vînă, prezentă la vernisaj, a spus că aceste lucrări vor fi amplasate în perioada următoare pe holurile primăriei, adăugând astfel o notă estetică și culturală instituției.

Mergi Sus