Atelierele „Constantin Brâncuși”, Târgu Jiu, ediția 2023.

Simpozionul Național de Pictură și Grafică „Iosif Keber” și

Concursul de Benzi Desenate „Acasă la Brâncuși”.

Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Filiala Târgu Jiu a UAP, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” vă invită la deschiderea Simpozionului Național de Pictură și Grafică „Iosif Keber”, care va avea loc la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtișoara, în data de 22 august, orele 13.00.

Simpozionul, care face parte din manifestarea artistică Atelierele „Constantin Brâncuși”, ediția 2023 (ce cuprinde mai multe evenimente), se va ține la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtișoara, în perioada 22-31.08.2023, și are drept curatori pe artistul Vasile Fuiorea (președintele Filialei Târgu Jiu a UAP din România), pentru secția „Pictură” și pe artistul  Florin Gheorghiu (vicepreședintele filialei), pentru secția „Grafică”.

Vor participa următorii artiști vizuali: Iliana Gheorghiu, Georgiana Brandt, Cătălin Negrea, Daniel Semenescu, Florin Hutium, Gheorghe Plăveți (pentru pictură) și Cristina Cioplea, Anca Maria Stănciulescu și Bogdan Epure (pentru grafică).   

În paralel cu acest eveniment inaugural se va desfășura și deschiderea Concursului de Benzi Desenate „Acasă la Brâncuși”, la care participă elevi din clasele IX-XII. Regulamentul concursului va fi postat pe site-ul instituției.

Sorin Buliga

Mergi Sus