Articole cu eticheta ‘Atelierele Brâncuși 2017’

INFORMARE


Astăzi, 15.09.2017, începând cu ora 18.00, va avea loc la Galeriile de Artă ale Municipiului Târgu-Jiu vernisajul expoziției Simpozionului Internațional de Pictură din cadrul „Atelierele Brâncuși”, ediţia 2017.
Organizatori sunt Centrul de Cercetare, Conservare și Promovare „Constantin Brâncuși” şi Filiala Târgu-Jiu a UAP din România. Curatorul evenimentului este pictorul Vasile Fuiorea.

Imagini de la vernisajul Atelierelor Brâncuşi, Ediţia 2017, Târgu Jiu

Fotografii: Sorin Lory Buliga

Invitație la vernisajul expozițiilor de sculptură și pictură, din cadrul Atelierelor Brâncuși

Duminică, 3 septembrie, cu începere de la ora 14,00, la Centrul Multifuncțional Bârsești va avea loc vernisajul expozițiilor de sculptură și pictură, din cadrul Atelierelor Brâncuși. Lucrările de sculptură au fost realizate în perioada 1 august – 2 septembrie a.c., iar cele de pictură, între 21 august și 2 septembrie a.c. La fiecare dintre cele două simpozioane internaționale au participat câte șase artiști, conduși de câte un curator.

Invitație la deschiderea Simpozionului Internațional de Pictură – Atelierele Brâncuși 2017

Simpozionul Internațional de Pictură – Atelierele Brâncuși 2017

Despre influența artei lui Brâncuși în simpozionul de sculptură de la Târgu-Jiu

Au trecut deja opt zile de la deschiderea simpozionului de sculptură de la Târgu-Jiu. Atelierele Brâncuși au creat cadrul perfect pentru cei șase artiști cu mare experiență internațională. Evaluarea inițială a lăsat locul rapid acțiunii directe asupra pietrei. Andezitul se lasă greu lucrat. Este cea mai dură piatră pe care mâna sculptorului o poate supune ideii creatoare. Pentru unii dintre ei este prima confruntare cu acest material, însă admirația pentru Brâncuși îi face să depășească orice dificultate.

Colin Figue, sculptor englez, stabilit în Portugalia din 1979, vorbește despre legătura specială pe care a avut-o cu arta lui Brâncuși încă din studenție. Lucrarea pe care o va realiza la Târgu-Jiu va reflecta, în primul rând, admirația sa pentru marele sculptor român: „Primul lucru pe care îl am în vedere este omagiul pentru Brâncuși, pentru că el este foarte important în viața mea de sculptor, încă din perioada de studenție. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge aici. De fapt, eu sunt la final de carieră… să vin aici, după atâția ani, este ceva special, ca un cerc care se închide. Al doilea aspect pe care îl am în vedere în lucrarea mea este de a dezvolta temele pe care Brâncuși le-a făcut posibile în sculptura modernă”. Fiind cel mai vârstnic participant la simpozion, îl invităm la un dialog pentru a înţelege mai clar influența pe care arta lui Brâncuși a avut-o asupra creației sale. Continuare »

Mergi Sus