Articole cu eticheta ‘Centrului de Cercetare’

COLOCVIILE BRÂNCUȘI 15-16 martie 2018

Manifestarea „Colocviile Brâncuși”, ediția 2018, începută o dată cu aniversarea nașterii marelui sculptor din februarie, a continuat la Târgu-Jiu în zilele de 15 și16 martie, cu ocazia comemorării a 61 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși.

Joi, 15 martie, de la ora 17,00, a avut loc vernisajul expoziţiei de grafică și gravură a artistului plastic Zuzu Caratănase, la Galeriile Municipale de Artă ale Municipiului Târgu Jiu. În deschidere au vorbit Doru Strîmbulescu, managerul Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Vasile Fuiorea, curatorul expoziției și președintele Filialei Târgu-Jiu a UAP din România, Gheorghe Dican, vicepreședintele UAP din România și Virgil Nițulescu, director în Ministerul Culturii.

Evenimentul a continuat cu prezentarea de specialitate a criticului și istoricului de artă Pavel Șușară, care apreciat superlativ expoziția, punctând nu numai tehnica execuției, ci și densitatea epică a conținutului. Lucrările lui Zuzu Caratănase trimit privitorul, cu predilecție, în lumea personajelor antichității, dar și a marilor momente ale istoriei universale. Este nevoie de timp și răbdare pentru a asimila mesajul transmis de autor, dar satisfacția finală este cu atât mai copleșitoare.

Răzvan-Constantin (Zuzu) Caratănase este considerat ca fiind cel mai bun artist-gravor al generației sale și unul dintre cei mai activi și prolifici artiști vizuali din România. Este cadru didactic universitar, curator de artă contemporană și doctor în domeniul arte vizuale. Are la activ peste 30 de expoziții personale și a participat la aproximativ 300 de expoziții de grup, naționale și internaționale. Tușa sa personală se poate vedea nu numai în lucrările executate, ci și în modul în care și-a construit imaginea, blazonul sub care se prezintă fiind edificator. Artistul este cunoscut publicului târgujian încă din 2017, când a mai avut o personală la Galeriile Municipale de Artă din municipiu. Continuare »

Mergi Sus