Articole cu eticheta ‘Coloana Infinitului’

Concurs internaţional de fotografie „Opera lui Brâncuşi de la Târgu Jiu în cele patru anotimpuri”

Ai trecut prin Târgu-Jiu? Ai imortalizat Ansamblul brâncuşian „Calea Eroilor”  şi nu vrei să ţii fotografiile doar pentru tine? Foarte bine! Atunci, participă la concurs! Tema este “Opera lui Brâncuşi de la Târgu-Jiu în cele patru anotimpuri”.

Trimite la office [at] centrulbrancusi.ro fotografiile pe care le alegi pentru concurs, alaturi de numele tau si titlul fotografiei ,până la data de 17 februarie 2012. Le vom posta pe contul nostru de Facebook, „Centrul Brancusi Targu Jiu”. Te vom evalua ca artist fotograf în funcţie de numărul  “like-urilor”  pe care le primeşti (50%) dar şi  în funcţie de opţiunea juriului  (50%). Dar, te vom şi premia cu cărţi despre Brâncuşi şi opera sa.
Fotografiile premiate vor fi postate pe site şi expuse la Targu Jiu, în foaierul Teatrului „Elvira Godeanu”, duminică, 19 februarie, când vom sărbători a 136-a aniversare de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Continuare »

La 11 ani de la ultima restaurare, Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” analizează starea de conservare a Coloanei fără sfârşit

Dorin Dănilă, restaurator autorizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniul Naţional

Joi, 7 iulie, Dorin Dănilă, restaurator autorizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniul Naţional, împreună cu Ovidiu Popescu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au efectuat o analiză a stării de conservare a Coloanei fără sfârşit. Au fost verificate şi fotografiate suprafeţele celor 17 module, primele concluzii relevând ideea că starea de conservare a monumentului este bună, având în vedere cei 11 ani de la ultima restaurare.                                                    În general, pe module sunt depuneri atmosferice de praf – care pot fi îndepărtate prin curăţire cu apă oxigenată – pe modulele 7, 8, 11 şi 13 apărând exfolieri ale lacului protector datorate loviturilor de grindină – în special pe părţile nord-vestice – care nu au afectat însă metalizarea monumentului.

Continuare »

LIVE WEBCAM

Coloana Fara Sfarsit
Coloana Fara Sfarsit - LIVE
Poarta Sarutului
Poarta Sarutului - LIVE
Masa Tacerii
Masa Tacerii - LIVE
Mergi Sus