Simpozionul internaţional de pictură de la Rânca, 2017

Simpozionul internaţional de pictură de pe meleagurile gorjene se va desfăşura şi în acest an în staţiunea montană Rânca, în perioada 21.08 – 03.09.2017. Organizatorii sunt Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu, în parteneriat cu Filiala Gorj a Uniunii Artiștilor Plastici din România şi Institutul Cultural Român.

Deschiderea oficială a taberei va fi în data de 21.08.2017, la orele 13:00, la Complexul „Panoramic” din staţiunea Rânca. În acest an vor participa şapte pictori profesionişti: Suzana Fântânariu, Ileana Ştefănescu, Mirela Trăistaru (România), Dorin Creţu (Franţa), Ibrahim Ghazala (Egipt), Katarina Djordjevic (Serbia), Elisabeth Ochsenfeld (Germania). Curatorul simpozionului este lect. univ. dr. Vasile Fuiorea, pictor profesionist, preşedintele Filialei Gorj a U. A. P. din România.

Conform regulamentului, participanţii se obligă să realizeze și să predea lucrările până la data de 02.09.2017 şi să transmită prin act de donație Primăriei Municipiului Târgu-Jiu drepturile de autor, inclusiv cesiunea exclusivă a drepturilor patrimoniale de autor asupra lucrărilor, pe toată durata existenţei acestor opere şi pe toate teritoriile, în conformitate cu Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.

Organizatorii asigură transportul participanților din localitatea de domiciliu până la Rânca și retur, masa şi cazarea acestora pe durata simpozionului, materiale de lucru pentru fiecare artist (două pânze de pictură, culori acrylice, pastă de relief pictură etc.), spaţiu adecvat de lucru şi plătesc pictorilor, după predarea lucrărilor, indemnizații de participare conform contractelor încheiate cu fiecare în parte.

Simpozionul de pictură este o secțiune a „Atelierelor Brâncuşi”, program cultural având ca obiectiv promovarea operei lui Constantin Brâncuşi și a artelor vizuale contemporane, în țară și în lume. Lucrările realizate vor îmbogăți colecția de artă contemporană a Municipiului Târgu-Jiu și vor fi expuse cu ocazia diferitelor manifestări culturale desfășurate de primăria orașului la nivel național sau internațional.

Sorin Buliga

Mergi Sus