INFORMARE

10
La invitaţia preşedintelui Filialei din Târgu-Jiu a UAP din România, pictorul Vasile Fuiorea, managerul Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Doru Strîmbulescu a participat la o serie de manifestări, desfăşurate la Târgu-Jiu şi Peştişani în perioada 2-3 decembrie 2016, manifestări realizate în parteneriat cu asociațiile „Apimo” şi „Asestermur” a pictorilor din Murcia-Spania.


În prima zi a manifestărilor grupul artiștilor spanioli a vizitat Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” realizat de Constantin Brâncuși la Târgu-Jiu, vizita continuând cu vizitarea atelierului de creație al artistului vizual Mihai Țopescu, ca de la ora 17. 00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu să fie vernisată expoziția de grup „Murcia presente en el „Año Brancusi” a Asociației APIMO din Regiunea Murcia-Spania. Momentul artistic a continuat cu piesa de teatru „Negro Luto” – „Doliu Riguros” de Cristian Minquez interpretată în română și spaniolă de membrii Asociației ASESTERMUR din aceiași regiune a Spaniei.

În data de 3 decembrie 2016, oaspeţii spanioli împreună cu o delegaţie de artişti gorjeni, din care au făcut parte Adrian Bândea, Valer Neag, Vasile Fuiorea, Florin Gheorghiu şi Doru Strîmbulescu, s-au deplasat la Peștișani și Tismana, unde au vizitat Casa Muzeu „Constantin Brâncuși” de la Hobița și Mănăstirea Tismana. La ora 16.00 în Sala de Festivități a Liceului Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, din Peștișani, a avut loc o Conferință Brâncuși intitulată „Conferencia Sobre Brancusi” susținută de dr. Geovanni Ercolani, profesor de antropologie la Universitatea din Murcia. În continuare evenimentului cultural au fost susținute momente poetice bilingve în spaniolă și română (Guillermina S. Oro, Marina Vlad, Veronica Balaj). În finalul evenimentelor, primarul comunei Peştişani, Cosmin Pigui, împreună cu elevii liceului au organizat un moment folcloric.

Mergi Sus