Apel deschis Rezidențe încrucișate ROMÂNIA – FRANȚA

În cadrul sezonului România-Franța, în partenariat cu Centrul de Artă Castel Coucou (Forbach, FR), Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” propune două rezidențe artistice încrucișate România-Franța.

Prima rezidență va ave loc la Castel Coucou (Forbach, FR), unde artistul român va colabora cu un omolog francez în vederea creării unui proiect artistic comun.
Artistul va avea posibilitatea să descopere regiunea Grand-Est și orașul Forbach, înfrățit cu Târgu-Jiu.

A doua rezidență, găzduită de Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” (Târgu Jiu, RO), oferă o ocazie de conlucrare cu un artist francez selecționat de Centrul de Artă Contemporană Castel Coucou.

Demers: Realizarea unui proiect artistic vizual în binom cu un omolog francez. Tematică liberă. Doi artiști vor fi selecționați, câte unul pentru fiecare rezidentă.

– Forbach, FR: 18/03 – 14/04/2019
– Târgu-Jiu, RO: 14 iunie-14 iulie 2019

Condiții de eligibilitate

Ne adresăm tinerilor artiști vizuali absolvenți a unei facultăți de Arte de mai puțin de 5 ani din regiunea Sud-Vest a României sau artiști domiciliați în această regiune. Cunoașterea limbilor franceză sau engleză constituie un avantaj.

Dosarul de aplicare (pdf) trebuie să includă:

– Un CV;
– Un portfoliu artistic;
– O scrisoare de intenție (10 rânduri).

Dosarele vor fi depuse la: office@centrulbrancusi.ro, pana pe data de 31 ianuarie 2019.

Mergi Sus