ANSAMBLUL MONUMENTAL „CALEA EROILOR” – SENS ȘI DEVENIRECentrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu organizează în zilele de 26 și 27 octombrie 2017 manifestarea Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” – Sens și Devenire, la aniversarea a 79 de ani de la inaugurarea ansamblului sculptural ridicat de Constantin Brânncuși la Târgu-Jiu.

Joi, 26 octombrie, la ora 18,00, la Galeriile Municipale de Artă, va fi vernisată expoziția de pictură REMANENT a artistei plastice Maria Balea, fostă participantă la Simpozionul Internațional de Pictură de la Rânca din acest an.
Vineri, 27 octombrie, manifestările vor începe cu tradiționala procesiune religioasă și militară de pe Calea Eroilor, la care vor participa și numeroși elevi de la colegiile din Târgu-Jiu, cu momente de street-art și flash-mob. În după-amiaza aceleiași zile, de la ora 17,00, va avea loc vernisajul expoziției MISTYKOSMIDEA a sculptorului Panaite Chifu, participant la ediția 2016 a Simpozionului Internațional de Sculptură de la Târgu-Jiu. Seara de vineri va fi dedicată Premiului Național Brâncuși. În cadrul programului dedicat acestui moment special de recunoaștere a valorii unui important artist plastic contemporan, iubitorii de muzică bună vor avea prilejul să asculte un concert susținut de pianistul Florin Berculescu.


Mergi Sus