Armonii la Coloana fără Sfârşit

07Sâmbătă, 28 mai 2016, începând cu orele 20.00, Parcul Coloanei fără Sfârşit a găzduit un eveniment de excepţie, protagoniştii acestuia fiind violonistul Alexandru Tomescu însoţit de vioara Stradivarius, pentru a doua oară într-un concert extraordinar la Târgu-Jiu, artista plastică Ana Munteanu, ale cărei desene în nisip au încântat auditoriul şi de mezzo-soprana Lăcrimioara Crihană, solistă a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, tenorul Andrei Mihalcea şi soprana Diana Gheorghe. În spectacol au mai cântat pianiştii Neagoe Maria Diana şi Neagoe Emilian Daniel, elevi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu şi ai Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu”.

Evenimentul, la care au participat peste 1500 de persoane, a făcut parte din suita de manifestării dedicate împlinii a 610 ani de atestare documentară a oraşului Târgu-Jiu şi a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Organizatorii acestei manifestări culturale de excepţie au fost primăria Municipiului Târgu-Jiu, Consiliul local, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Consiliu Judeţean Gorj şi Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu.

„M-am simțit foarte bine aici, atmosfera și locul acesta a fost la fel ca la Viena sau Los Angeles. Am înțeles că este primul concert care se ține aici și eu sper să fie primul dintr-o lungă serie de evenimente și festivaluri muzicale. Târgu-Jiul mi se pare că este un oraș care începe să se definească prin cultură, ceea ce este un lucru foarte bun și nou în România”, a declarat Alexandru Tomescu.

Mergi Sus