COMUNICAT DE PRESĂ

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Consiliul Județean Gorj și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” organizează în zilele de 18 și 19 februarie 2018 manifestarea „Colocviile Brâncuși”, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la nașterea creatorului sculpturii moderne.


Programul debutează duminică, 18 februarie, cu vernisajul expoziției de arte vizuale a UAP, Filiala Târgu-Jiu, la Galeriile Municipale de Artă. Cu această ocazie va fi lansat cel mai recent număr al revistei „Confesiuni” și va avea loc proiecția filmului „Comoara naivă”, în regia lui Copel Moscu.

Luni, 19 februarie, în același spațiu al Galeriilor Municipale de Artă se va desfășura masa rotundă cu tema „Ansamblul brâncușian în contextul Centenarului. Între trecut și viitor”, după care invitații speciali vor face o vizită la Hobița, la Casa memorială „Constantin Brâncuși”.


După-amiază, cu începere de la ora 17,00, la Muzeul de Istorie „Alexandru Ștefulescu” este programat vernisajul expoziției DOI(8), a artiștilor plastici Dana Constantin și Marcel Bunea; invitat special criticul și istoricul de artă prof. univ. dr. Ruxandra Demetrescu. Evenimentul va fi deschis de un medalion muzical Mircea Suchici, solist-instrumentist al Filarmonicii „Oltenia” Craiova.

Târgu-Jiu, 12.02.2018

Mergi Sus