Concert „Tănase Fits Piaf”, marți, 19 februarie, ora 19,00, sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. Intrarea se face pe bază de invitații, care se găsesc la Primăria Târgu Jiu, viceprimar Adrian Tudor

Alexandra FITS este originară din Alba-Iulia, unde s-a născut în urmă cu 34 de ani. A început studiul pianului la patru ani, în familie. Pregătirea muzicală solidă o datorează mamei, Cezara Fiţ (profesoară de istoria muzicii, teorie și pian) şi tatălui, Iosif Fiţ (dirijor, compozitor, profesor de teorie şi solfegiu, armonie, dictat, contrapunct). În 2000 a devenit eleva renumitei profesoare Stela Drăgulin, sub îndrumarea căreia și-a completat studiile de licenţă şi masterat (2003-2010) la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Brașov, şlefuindu-şi totodată talentul multilateral alături de personalități muzicale precum Daniel Goiți, Dana Borșan, Anca Parghel, Marie Atger (soprană – Franța), Cristina Soreanu (soprană și profesor la UTBv și UNMB).
A cântat alături de artişti celebri, precum Johnny Răducanu, Pedro Negrescu, Nathalie Fortin (Franța), dar și trupe cunoscute, ca Big Band-ul Radio, Deane’s Big Band. A câştigat premiul I la Soirée de la Chanson française din Split (Croaţia), în 2008 devenind o veritabilă ambasadoare a cântecului francez. În prezent, Alexandra Fits este în Turneu Național cu două proiecte de anvergură, inițiate și coordonate de dirijorul Cristian Oroșanu: FITS cântă PIAF (concert alcătuit din cântece din repertoriul celebrei Edith Piaf) și TĂNASE fits PIAF – o prietenie muzicală (concert care reunește lucrări din repertoriul celor două mari doamne ale cântecului românesc și francez, Maria Tănase și Edith Piaf), aranjamentele și transcripțiile muzicale fiind realizate de către pianistul, aranjorul și artistul argentinean Mariano Castro.
MARIANO CASTRO este un muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii. Argentinian din Buenos Aires, s-a stabilit din 2013 în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial (peste 30 de turnee internaționale) şi o mare bucurie de a cânta. În cariera sa de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică, dar şi ca solist.

Mergi Sus