Gala Premiilor Internationale CONSTANTIN BRÂNCUŞI

 

Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” a organizat, joi, 15 decembrie 2011, la sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, prima ediţie a Galei a premiilor internaţionale „Constantin Brâncuşi”.

În cadrul evenimentul, care s-a bucurat de prezenţa autorităţilor locale, a primarului Florin Cârciumaru, dar şi de un numeros public iubitor de cultură de calitate, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi, Ovidiu Popescu a oferite două premii de excelenţă, doamnei Sorana Georgescu Gorjan, pentru „dăruirea, dragostea şi competenţa operei sale despre Brâncuşi” materializată anul acesta prin publicarea volumului trilingv „Aşa grăit-a Brâncuşi” şi, domnului Alain Seban, preşedintele Centrului G. Pompidou, pentru expoziţia „Brâncuşi, film, photographie-Images sans fin”, organizată între 29 iunie şi 12 septembrie 2011 de prestigioasa instituţie pariziană. Premiile au constat într-o plachetă omagială însoăţite de o lucrare unicat a prestigiosului artist gorjean Mihai Ţopescu.

Plină de emoţie şi sensibilitate, doamna Sorana Georgescu Gorjan a mulţumit pentru premiu, spunând că, ori de  câte ori vine la Târgu Jiu simte un moment de „graţie, înălţare şi bucurie”, sentimente pe care le trăieşte de fiecare dată când se află în preajama capodoperelor brâncuşiene. Totodată, Sergiu Nistor, preşedintele ICOMOS România, prezent la manifestare, a dat citire scrisorii trimisă de Alain Seban, ambasadorului României la Paris, Bogdan Mazuru, prin care îşi exprimă mulţumirea, dar şi regretul că nu a putut fi prezent la decernarea premiului, datorită agendei extrem de încărcată  pe care o avea programată cu multă vreme în urmă. Prezent însă la eveniment, primarul Florin Cârciumaru a reiterat sprijinul său şi al Consiliului local Târgu Jiu pentru activităţile şi manifestările organizate de Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, manifestându-şi încrederea că instituţia va deveni una de prestigiu nu numai la nivel local, dar şi la nivel naţional şi internaţional.

Momentul decernării premiilor şi cel al alocuţiunilor a fost urmat de un alt moment, la fel de important şi plin de sensibilitate, concertul susţinut de cunoscuţii interpreţi ai Operei Române, tenorul Vlad Miriţă şi baritonul Iordache Basalic, seara încheindu-se într-o atmosferă entuziastă susţinută de sunetele orchestrei Lyra Gorjului şi Filarmonica din Craiova.

Mergi Sus