Informare

Prin decretul nr. 780 din 31 octombrie 2019, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 878/31.10.2019, Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a conferit Medalia Comemorativă Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului, Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”.

Medalia a fost înmânată de către Preşedintele României, domnului Doru Strîmbulescu, managerul Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, într-o ceremonie organizată de Administraţia Prezidenţială, în data de 28 noiembrie 2019, la Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

Pe lângă Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, la ceremonie au mai participat: domnul Ludovic Orban, Primul Ministru al României, domnul general Nicolae-Ionel Ciucă, Ministrul Apărării Naţionale, Consilierul Prezidenţial pentru Cultură şi Culte, domnul Sergiu Nistor, numeroşi generali, cadre militare, directori de muzee şi instituţii de cultură, invitaţi din Bucureşti şi din ţară.

În alocuţiunea sa, Preşedintele României i-a felicitat pe toţi cei care au primit Medalia Comemorativă, vorbind despre importanţa deosebită a Actului de înfăptuire a Marii Unirii de la 1918, despre faptele de vitejiei ale ostaşilor români căzuţi în luptele pentru întregire neamului, subliniind, totodată, rolul important pe care îl joacă armata în procesul de apărare a ţării, cât şi rolul interpretat de instituţiile de cultură în privinţa promovării culturii, a tradiţiilor şi istoriei noastre naţionale.

Mergi Sus