Turismul – motorul dezvoltării economiei românești

Miercuri, 23 ianuarie a.c., în aula Facultății de Științe Economice Tg-Jiu a Universității „Titu Maiorescu”, a avut loc sesiunea de comunicări științifice cu tema Turismul – motorul dezvoltării economiei românești.

Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși” a prezentat filmul Brâncuși, viața și opera, realizat de un grup de scriitori, biografi și cercetători sub coordonarea Ministerului Culturii și Cultelor. Pornind de la premisa că municipiul Tg-Jiu și Gorjul dețin singurul ansamblu sculptural  în metal și piatră realizat vreodată de Brâncuși pentru spațiul public, lucrările prezentate de elevi, studenți și cadre didactice au abordat perspectivele dezvoltării turismului din zonă ținând cont de integrarea ansamblului în pachete turistice complexe, cu legături către celelalte obiective de interes, fie ele istorice, religioase sau de agrement.

Au participat elevi de la colegiile din Tg-Jiu, Rovinari, Roșia-Jiu, studenți și cadre didactice ai Facultății de Științe Economice Tg-Jiu, din cadrul Universității „Titu Maiorescu”.

Cu această ocazie, Centrul Brâncuși a făcut o donație de carte bibliotecii universitare, constând din 13 titluri semnate de autori români, cu privire, în special, la viața și opera lui Constantin Brâncuși, dar și la istoria Tg-Jiului și Gorjului. De asemenea, a mai fost oferit și DVD-ul Ansamblul sculptural de la Tg-Jiu , în limba franceză, realizat în anul 2012 de doamna Doina Lemny în colaborare cu Antena 3.

Oferta instituției noastre, de realizare în parteneriat cu instituția universitară a unor acțiuni comune de instruire a studenților privind ghidajul turiștilor la opere, precum și de promovare a informațiilor privind viața și opera lui Brâncuși, a fost primită cu cea mai mare deschidere.

Mergi Sus