Vernisajul a două expoziții de artă la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

În data de 15.06.2023, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, a avut loc vernisajul a două expoziții ce cuprind lucrări de artă contemporană, toate acestea fiind donate instituției de către artiști valoroși din toate colțurile țării, inclusiv din județul Gorj, care constituie actualmente patrimoniul muzeului.
Expoziția „Contemplare” cuprinde 20 de lucrări de artă, dintre care 10 sculpturi în lemn și piatră, semnate de artistul Grigore Patrichi-Smulți (1937 – 2012), membru al Uniunii Ariștilor Plastici din România, din anul 1968. Lucrările, de înaltă ținută artistică, au fost donate de către familia sculptorului Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.
Conducerea muzeului este onorată și profund recunoscătoare familiei, în special doamnei Ioana Patrichi – soția artistului – și fiului, Bogdan Patrichi, pentru că au ales acest centru de cultură târgujian să găzduiască spiritul artistului. În aceeași măsură, este recunoscătoare tuturor celor peste 50 de artiști români care au donat lucrările lor și s-au alăturat pe calea anevoioasă de a „zămisli” un muzeu Brâncuși la Târgu-Jiu.

Mergi Sus