Viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi în atenţia elevilor gorjeni

 

Începând din luna februarie, Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” derulează, în cadrul ofertei sale educaționale, o serie de acțiuni comune cu Inspectoratul Şcolar Județean Gorj, constând în susținerea de comunicări culturale despre viața și opera lui Constantin Brâncuși. Prelegerile vor avea loc în cadrul orelor de dirigenție, de cultură civică, de artă plastică sau a disciplinelor facultative, din şcolile şi liceele municipiulTârgu Jiu și județului Gorj.

O primă întâlnire, în acest sens, a avut loc în săptămâna 18 – 22 februarie 2013, când s-au aniversat 137 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, gazda comunicărilor fiind Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu din Tg-Jiu. În cadrul acestei întâlnire au fost prezentate filme și materiale informative elevilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de la colegiul mai sus amintit.

Comunicarea a fost susținută de directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Adina Andriţoiu, care le-a propus, printre altele,elevilor o colaborare directă pe perioada verii, pe bază de voluntariat, pentru a oferi informații grupurilor de copii venite să viziteze Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” de la Tg-Jiu. Pe tot parcursul acestui program, elevii vor fi asistați de personalul CMCCB, la finele acestuia elevi având posibilitatea de a-și alegeun parcurs profesional în domeniul turismului, marketingului și promovării.

Mergi Sus